Recent Changes - Search:

Could you tell me my balance, please? http://www.amadoki.com/mobicool-kopen-edff.pdf beli mobicool The under secretary of defense for acquisitions, technology and logistics will meet officials at the Ministry of Economy Trade and Industry, a spokesman for the U.S. military said. He will also visit the foreign affairs and defense ministries.

JimboCoin

Dit is een gedachtegang

De Jimbo Coin (afgekort Jimbo's) is een opensourcesoftware onder de paraplu van de fondation. Die zorgt ook voor de aanmaak om inflatie te voorkomen en is nodig om in te grijpen bij misstanden. Het is een vorm van cryptogeld, met die bijzondere eigenschap dat de virtuele munt geen fysieke waarde heeft. (niet inwisselbaar tegen enige munteenheid.) Wel kunnen de Jimbo Coins gebruikt worden voor particuliere huur van gereedschap, de aanschaf van tweedehands goederen, (internationaal handelsplatform?) klusjes laten doen, zelfgeteelde groente aanschaffen, huren vakantiewoningen, kortom kleinschalige, particulieren diensten in het begin. Met het schrijven van artikelen e.d. zijn Jimbo's te verdienen, ook in b.v. de derde wereld. Het geheel moet een internationaal karakter hebben. Uiteraard kan iemand ook besluiten zijn verdiende Jimbo's te doneren aan een goed doel, b.v. in de derde wereld. Of om met een groep studenten te gaan schrijven voor een bepaald doel.

Dus, ook iemand kan in de derde wereld artikelen gaan schrijven, en b.v. een tweedehands camera zo verdienen. Of voor mijn part simpele bouwmaterialen. Iemand in het westen kan voor de ontvangen Jimbo's zijn tuin laten doen , groente kopen enz. Ik denk als toepassing bijvoorbeeld aan het totaal failliete Griekenland. Zelfs zonder een cent te hebben kan iemand toch het wat beter krijgen. De bevolking is er redelijk opgeleid. Ook ouderen zouden zo hulp kunnen verdienen om klusjes te laten doen of boodschappen laten doen of iemand te laten koken voor ze door iemand in de buurt.

Dus, een vorm van free- source geld op idealistische grondslag. Geen banken, geen overheden , niets. Maar duidelijk geen Bitcoin. De munten zouden langzaam hun waarde moeten verliezen, zodat het niet interessant is ze op te potten of op te sparen. Je moet ze wel spenderen.

De Jimbo Coin zou ook een fysieke vorm kunnen hebben in de vorm van goudkleurige plastic munten met nostalgische elementen die met een mobiele telefoon uit te lezen zijn bij gebruik. Wij mensen zijn namelijk tuk op symbolen en nostalgie. Ook de afbeelding op de OP van Jimbo zou ook zeer geschikt zijn om er op af te beelden. Hij straalt optimisme uit namelijk. Het bijzondere zou kunnen zijn dat de munten hierna een kleine waarde behouden. Gebruikte munten zouden gedoneerd kunnen worden zoals nu de statiegeldbonnen aan een goed doel gegeven worden of als munteenheid dienst kunnen doen in straatarme landen, waarheen gebruikte Jimbo Coins gedoneerd kunnen worden.

Probleem bestaande munten: Wisselkoersen, of vast komen te zitten in een te dure munt zoals Griekenland. Probleem twee, het ontstaan van overschotten en tekorten. Hieruit ontstaan schulden en leningen. Dus verwerpelijk. Hier komt armoede en overdadige rijkdom uit voort. En..bankiers en speculatie, ook verwerpelijk.

Eens verder piekeren. Je stelt een beloning tegenover schrijven wat geen geld is, dat kan motiveren en waar je misschien armoede mee kunt bestrijden. Mhhhh.. een win-win situatie dus.... Zoiets als een munteenheid in een spelomgeving als bijvoorbeeld de Valve Corporation.

En als je de infrastructuur en de vrijwilligers van Wikipedia inzet om tenminste een simpele vorm van een banksysteem aan de mensen terug te geven sta je wel op voorsprong. Want wat heb je aan al die informatie (kennis) als je buik knort...of je in de kou en regen en het donker zit....

Schulden en een schuldencrisis zijn slechts een symptoom, zoals pijn, van asymmetrie. Asymmetrie in tekorten en overschotten veroorzaakt onbeheersbare schulden. Met als gevolg hiervan fout lopende handelsstromen. Een afschrikwekkend voorbeeld hiervan is Griekenland. Maar zolang dit problemen (asymmetrie) niet opgelost wordt zullen er meer en meer Griekenlanden volgen in de toekomst....

De verschillen en overeenkomsten

Bestaand geld Meerdere centrale banken. Het ontstaan van tekorten en overschotten. (ophoping van geld) Uitgifte: Zeer veel verspilling in het systeem door het drukken van geld, salarissen, bonussen, bankkantoren en noem maar op. Chaotisch. Kosten: Hoog. Verspreiding: Fijnmazig, breed. Veiligheid: Redelijk maar zeer wisselend. Stabiliteit: Sterk wisselend. Inflatie: Zeer sterk wisselend. Wisselkoersen: Ja Verwerving: Op vele manieren. Handel, arbeid, criminaliteit. Fysieke vorm: bankbiljetten en munten. Legaliteit:Toegestaan Belastingafdracht: Mogelijk, duur, inefficient en fraudegevoelig Waarde: vast Bitcoin Geen centrale bank. Het ontstaan van tekorten en overschotten. (ophoping van het ruilmiddel) Uitgifte: Zeer veel verspilling door het z.g. minen van tijd, rekenkracht en energie. Ongecontroleerd. Kosten: Laag. Verspreiding: Laag Veiligheid: Onbetrouwbaar, geen mens weet waar het ding vandaan komt. Veel diefstal. Stabiliteit: zeer instabiel. Inflatie: Onbekend, er is een theoretisch plafond, maar de sleutel is volgens mij te kraken. Kortom, iemand kan er met de "poen" vandoor gaan. Wisselkoersen: Nee Verwerving: Mining, handel, criminaliteit, arbeid. Fysieke vorm: Juridisch moeilijk. Legaliteit: Tot nu toe geen probleem. Belastingafdracht: Onmogelijk, geen controlemogelijkheid. waarde: Vast Jimbocoin Een vorm van een controle (centrale bank?) Geen vorming van tekorten en overschotten, betere en eerlijkere verdeling rijkdom. (Geen opeenhoping van het ruilmiddel.) Uitgifte: efficient en gecontroleerd. Kosten: laag. Veiligheid: Zeer groot. Verspreiding: Fijnmazig. Zeer breed. Stabiliteit: zeer stabiel. Inflatie: Niet, tenzij gewenst. Makkelijk bij te sturen door verruiming of verkrapping. Behalve de waardedaling als je Jimbo's bewaard. Uitgegeven hebben ze weer hun oude waarde. Uitzondering: Als je van te voren aangeeft waar je voor spaart, b.v een laptop of een stuk gereedschap. Maar je Jimbo's kun je dan alleen daarvoor gebruiken; Jimbo's moet circuleren, geen Jimbo-miljonairs. Wisselkoersen: Nee. Verwerving: "Kennis" toevoegen aan de wereld, vooral in de derde wereld: handel, arbeid, oninteressant voor criminaliteit vanwege controle door onafhankelijke, integere foundation. Fysieke vorm: munten zijn in principe waardeloos, ze bevatten slechts een code. Legaliteit: Zou je moeten uitzoeken, in principe is het een ruilmiddel zonder waarde, zoiets als schelpjes. Als mensen er een waarde aan toe kennen is dat aan hun. Zoiets als Air miles of punten bij de koffie. Belastingafdracht: Heel simpel en efficiënte, controle 100%. Hierdoor veel lagere belastingen. Ook betere controle op besteding belastinggeld. Iedereen kan controleren wat de overheden met de gelden (wat eigenlijk verplichte donaties zijn) doet. Waarde: Flexibel, regelbaar b.v. per regio en zelfs per Jimbocoin apart.

Jimbokrediet- en spaarsysteem

inleiding

Het grote probleem binnen het huidige economische systeem is de onbalans tussen de verschillende economieën, en in het bijzonder de grote tekorten van sommige economie en het overschot van andere economieën. Om eens een voorbeeld te noemen, de Nederlanders hebben een spaartegoed van 335 miljard. In een land als Griekenland is er geen enkele toegang voor zelfs in principe gezonde bedrijven tot krediet. Door het totaal ontspoorde economische systeem zal geen mens het in zijn hoofd halen een cent van zijn spaargeld aan een Grieks bedrijf uit te lenen. En dit geldt natuurlijk voor nog veel meer landen b.v. in Afrika. En toch is dit niet goed, geld zou wereldwijd moeten circuleren.

Om een menswaardig bestaan te garanderen moet een mens schoon drinkwater hebben, een sanitaire voorziening hebben, een mogelijkheid om aan voedsel te komen, toegang tot medische zorg moeten hebben, toegang tot wat wij kennis noemen hebben dus educatie en in zijn of haar levensonderhoud moeten kunnen voorzien. Dat is nogal wat.

Toch moet niemand zich hierdoor af laten schrikken. Laten we de game theory voor ogen houden, ga recht op je doel af en laat je niet van de wijs brengen.

Nou hangen bijna alle van deze doelstellingen samen met geld en wel met de toegang tot kapitaal. Immers, als iemand toegang tot geld heeft en toegang tot kennis kan hij kapitaalgoederen aanschaffen om verder in zijn of haar levensonderhoud voorzien. Geld mag dus niet ophopen. Begrijp mij goed, ik pleit absoluut niet voor een systeem waar mensen geen kapitaal mogen vergaren. Als het geld eerlijk verworven is en er belasting over betaald is is daar niets mis mee. Het geld moet alleen geen dood kapitaal worden, het moet geïnvesteerd worden, liefst wereldwijd.

Het Jimbokrediet

Een Jimbokrediet moet een doel hebben, er moet dus geleend worden voor iets. Voor een huis, voor een auto, voor een infrastructuurproject, het maakt niet uit, maar alleen daar mag het geleende geld aan besteed worden. En dat is in het systeem van de Jimbocoin makkelijk te controleren. En, dat is het allerbelangrijkst, het moet duidelijk zijn hoe het krediet terugbetaald gaat worden en binnen welke termijn. Want op dit punt zijn de bestaande geldsystemen wereldwijd totaal ontspoort.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on November 15, 2018, at 01:00 AM